Aansprakelijkheidsdekking Sportzeker

Uniek aan Sportzeker is dat je voor de Sportzeker sporten een aanvulling kan doen op je AVP (Aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren). Steeds meer verzekeraars sluiten kitesurfen uit als risicosport, dus dat je bij ons aanvullend afsluiten (15 euro per jaar). Dit is absoluut géén vervanging van je AVP, alleen een aanvulling erop voor de in de Sportzeker Clausule genoemde sporten:

Voorwaarden:

Aansprakelijkheidsdekking
De dekking van deze clausule geldt alleen als u bent ingeschreven in het Nederlands bevolkingsregister en als uit de polis blijkt dat de desbetreffende premie is berekend.

1. Waarvoor bent u verzekerd?
U bent verzekerd als u aansprakelijk gehouden wordt voor schade die u veroorzaakt door het uitoefenen van kitesurfen, windsurfen, golfsurfen en kite-buggyen. Dit geldt ook voor wakeboarden en waterskiën op een officiële baan. U bent alleen verzekerd tijdens het beoefenen van de genoemde sporten.

2. Wanneer bent u niet verzekerd?
U bent niet verzekerd als u tijdens het beoefenen van kitesurfen, windsurfen, golfsurfen en kite-buggyen (expres) willens en wetens een verbod of waarschuwing negeert. Dit geldt ook voor het beoefenen van wakeboarden en waterskiën op een officiële baan.

3. Wat vergoeden we?
U bent verzekerd voor maximaal € 500.000,- per gebeurtenis. Dit maximum geldt voor alle verzekerden op deze verzekering.

4. Wat vergoeden we niet?
U krijgt geen vergoeding voor schade die u kunt terugkrijgen (of zou kunnen terugkrijgen als u deze verzekering niet had gehad) op één van de volgende manieren:
– via een bestaande garantieregeling of leveringsovereenkomst;
– via een wet, een regeling of een voorziening;
– via een andere verzekering van uzelf (bijvoorbeeld via uw werkgever) of
– van een ander (bijvoorbeeld van een fabrikant, dealer of reparateur).

Eigen risico: in geval van een aansprakelijkheidsschade is er een eigen risico van € 100,- per gebeurtenis van toepassing.

Recent Posts