Veelgestelde vragen:

Hier vind je een overzicht van de meestgestelde vragen. Hieronder ook een link naar meer vragen.

TOP 5:

[cq_vc_accordion accordionstyle=”style1″ contentcolor=”#333333″ accordiontitle=”Schade melden?,Zijn tweedehands spullen ook verzekerd?,Wat is de Sportzeker clausule? ,Waar kan ik de voorwaarden vinden?,Diefstal: wat te doen? ” titlehovercolor=”#ffffff” titlehoverbg=”#00aced” extraborder=”no” displayfirst=””][accordionitem]

Schade aan materiaal, ongevallen en aansprakelijkheid, die betrekking heeft op de Sportzeker-clausule, moet je melden bij Sportzeker.

Voor de schadeaangifte kan je gebruik maken van het schadeaangifteformulier van de Europeesche. Download dat formulier hier. Kom je er niet uit, laat het even weten, dan helpen we je er graag bij.

Let op: voor surfgerelateerde schades stuur je het formulier naar Sportzeker:

Sportzeker
Van den Boschstraat 18
3531GL Utrecht

Schades aan overige bagage (diefstal van kleren, je mobiel, etc, en andere claims), kan je direct aan de Europeesche bij de Europeesche indienen via de website www.europeesche.nl.

De reden dat we vanuit Sportzeker de schades met betrekking tot het surfen willen ontvangen, is omdat we met onze expertise kunnen zorgdragen voor een goede schade-afhandeling.

[/accordionitem] [accordionitem]

Tweedehands surfspullen zijn ook verzekerd. Dus ook als je geen bon hebt kan je je surfspullen bij ons verzekeren. Schades worden vergoed voor het reparatiebedrag. Bij total loss of diefstal kijken we naar het bedrag dat jij hebt betaald voor de aanschaf, want dat moet je wel opgeven. Vervolgens wordt er dan ook gekeken naar de normale afschrijving, het type board/kite, etc. Zo bepalen we een waarde. Het idee is dat jij een vergoeding krijgt die genoeg is om een vergelijkbaar item van vergelijkbaar bouwjaar te kunnen kopen.

Wel zullen we altijd naar bonnen vragen uiteraard, en als je die niet hebt eventueel naar pintransacties/bankoverschrijvingen. Maar tweedehands is hoe dan ook verzekerd.
[/accordionitem] [accordionitem]

De Sportzeker clausule geeft de voordelen van Sportzeker aan die aanvullend zijn op de algemene voorwaarden. In de Sportzeker clausule staat bijvoorbeeld beschreven dat je ook in Nederland dekking hebt bij het varen. Dus samen met de voorwaarden voor de doorlopende reisverzekering betreft dit de dekking die je krijgt. Je ontvangt na afsluiten van de verzekering:

1. De polis van de Europeesche Verzekeringen

2. De voorwaarden voor de doorlopende reisverzekering

3. De Sportzeker clausule

[/accordionitem] [accordionitem]

De Sportzeker verzekering bestaat uit 2 documenten die je via deze links kunt vinden:

1. de Voorwaarden doorlopende reisverzekering

2. de Sportzeker clausule
[/accordionitem] [accordionitem]

Doe bij diefstal of verlies altijd aangifte bij de plaatselijke politie en vraag een schriftelijk bewijs

  • Doe bij diefstal of verlies ook aangifte bij de reis-/hotelleiding
  • Laat bij vermissing/beschadiging tijdens (openbaar) vervoer een schriftelijke verklaring opmaken door de vervoerder (luchtvaartmaatschappijen kennen hiervoor een zgn. Property Irregularity Report)
  • Bewaar beschadigde artikelen tot na de schadeafwikkeling

Diefstal van andere spullen dan je surfspullen kan je direct melden bij de Europeesche Verzekeringen via de website www.europeesche.nl, maar diefstal van je surfspullen dien je altijd te melden bij Sportzeker. Je vult daartoe het schadeformulier in, en stuurt dit mét politierapport, eventuele toelichting, en bonnen van het gestolen materiaal (indien aanwezig) naar Sportzeker in Utrecht.

Sportzeker
Van den Boschstraat 18
3531GL Utrecht

Wij controleren of het dossier compleet is en nemen anders contact met je op.

Let op: een politierapport is zeer belangrijk om te hebben. In principe volgt er geen uitkering zonder politierapport. Is er in het buitenland geen enkele mogelijkheid om een politierapport te regelen, meld dit dan vooraf bij Sportzeker via e-mail of via het Noodnummer van de Europeesche. Dit is geen vrijwaring van je plicht tot het doen van aangifte, maar kan helpen bij het afhandelen van het dossier door de Europeesche.

Voorzorgsmaatregelen

  • Vervoer geld, kostbaarheden, reisdocumenten en medicijnen als handbagage
  • Laat nooit geld, kostbaarheden en reisdocumenten onbeheerd achter
  • Laat in principe geen bagage in een vervoermiddel achter. Neem handzaam in koffers en tassen verpakte bagage altijd mee naar het logiesverblijf, ook bij een enkele overnachting
  • Diefstal van geld en reisdocumenten uit een vervoermiddel is nooit verzekerd
[/accordionitem][/cq_vc_accordion]