Kitesurfen leren?

10% korting

10% korting op een kitecursus bij Antix

Leer (beter) kiten met 10% korting bij Antix

Lijkt kitesurfen je leuk en je wil kennismaken met het kiten? Kom dan langs voor een introductie cursus kitesurfen, met deze cursus kun je op een veilig en verantwoorde manier kennis maken met het kitesurfen.

Omschrijving

10% Antix voordeel met Sportzeker

We hebben met Antix 10% korting afgesproken bij een halve dagcursus, bijvoorbeeld de beginnerscursus. Of een opfriscursus. Geef bij het aanmelden door dat je via Sportzeker komt en de korting wordt verrekend.

Halve dag kitesurfen

Direct inschrijven

INTRODUCTIE-CURSUS-KITESURFEN

Introductie cursus

Lijkt kitesurfen je leuk en je wil kennismaken met het kiten? Kom dan langs voor een introductie cursus kitesurfen, met deze cursus kun je op een veilig en verantwoorde manier kennis maken met het kitesurfen.

De introductie cursus kitesurfen is voor iedereen die geen ervaring heeft met vliegeren of kiten. Wil je een betere controle, meer kiten en gegarandeerd varen? Neem dan de basis of complete cursus kitesurfen!

Powerkiten

Er wordt gestart met een trainer kite, je zult verschillende oefeningen doen zoals het sturen, starten en landen zodat je vertrouwd raakt met de trainer kite. Nadat je de trainer kite onder controle hebt ga je een inflatable kite opbouwen.

Te water

Na de opbouw ga je het water in om met deze nieuwe en grotere kite oefeningen te doen. Met harde wind werken we met korte lijnen, hiermee leer je het kitesurfen sneller en beter.

Introductie cursus 3 uur (IKO level 1-2)

 • Afspreken en inschrijven op locatie
 • Korte theorie plus lesopbouw
 • Omkleden en richting het strand
 • Kite opbouwen
 • Uitleg van o.a. het ‘windvenster en safety systeem’
 • Oefeningen met de kite ‘starten, landen, herstarten vanaf het water’
 • Bodydrag oefeningen met board
 • Eerste waterstart met board
 • Kite afbouwen en evaluatie van de les

3 uur voor € 79,- inclusief materiaal

Antix Academy

Ter info: Antix Academy 2016

Geplaatst op: 11 maart 2016

 Antix-Academy-2015

Haal het beste uit jezelf!

De Antix Academy is een speciaal ontwikkeld programma voor aankomende wedstrijd riders en je maakt kans om deel te nemen aan het internationale F-One talenten programma “NEXT generation”. Zo is Kimo Verkerk (al 3 seizoenen deelnemer van de Antix Academy) deze winter op uitnodiging van F-One Internationaal afgereisd naar Tarifa Spanje. Hier heeft hij met leeftijdgenoten van over de hele wereld getraind. Het Antix trainings programma is zeer uitdagend en speciaal samengesteld voor jongeren die graag beter willen worden in kitesurfen en misschien wel willen meedoen aan wedstrijden.

Jij bent de toekomst

De laatste jaren zien we steeds meer jonge jongens en meisjes aan de top en dit komt door goede voorbeelden, zoals Robinson Hilaro, Liam Whaley, en vele andere top kiters. De nieuwe generatie kitesurfers leren heel erg snel, dat is een feit! De moeilijkste en vetste tricks worden uitgevoerd door de jeugd en dat ben jij!

Wereldniveau

Hoe kom je zover om te kunnen deelnemen aan de wereld kampioenschappen? Ten eerste is het erg belangrijk om een doel in het kitesurfen te hebben. Bijvoorbeeld het landen van bepaalde tricks of meedoen aan nationale en internationale wedstrijden. Als je aan de top wil komen zal je hiervoor veel en vaak moeten oefenen en dus ook crashen, dit hoort er allemaal bij! Je zult dus naast veel oefenen een hele sterke wil moeten hebben om door te blijven gaan ook als het allemaal even niet meer lukt. Natuurlijk kunnen wij je daar bij helpen! Het is belangrijk dat je niet alleen maar tricks doet die je kan, maar elke keer als je het water op gaat iets nieuws probeert.

Sequence-blindjudge3-Klaas-Einte-Adema

Tricks

Natuurlijk is het goed om alles uit de kast te halen maar een goede basis is het begin. Tijdens een wedstrijd begin je bijvoorbeeld niet gelijk met een front-blind mobe of kiteloop slimchange. Als je een trick wil landen moet je bij het begin beginnen en wij van Antix Sports kunnen je daar goed bij helpen! Ook als je het water op gaat om te freestylen is het beter om eerst in te varen en daarna opbouwen naar de moeilijke tricks.

Trainen

De kitesurf training zal op zaterdag of zondag zijn i.v.m. de wind. Aan de hand van de windkracht bepalen wij waar we op trainen. Hoge sprongen met graps en kiteloops boven de 20 knopen en daaronder zullen we ons meer focussen op uitgehaakte tricks! Als je traint met een bepaald doel, zal je merken dat dit het leer proces versneld! Wie weet ben jij wel de nieuwe Youri Zoon!

20110117-360-HP-Sequence

Antix Academy

Dit kitesurf seizoen kan jij meedoen met de Antix Academy trainingen. Wij organiseren 12 trainingen van 2,5 uur. De trainingen vinden plaats op het vlakke water van Workum of Mirns. Op vlak water is het makkelijker om je te concentreren op je tricks. Het is ook goed om je tricks te landen in de golven op zee! Naast de training op het IJsselmeer willen we 1 of 2 keer oefenen op zee.

Programma

 • 1 / 4 / 8 / 12 / kiteboardtrainingen (minimaal 10 op vlakwater, 2 in de golven)
 • START op 7 / 8 mei 2016
 • Oefenwedstrijd
 • Video analyse
 • Fotoshoot
 • Vele tips en tricks
 • T-shirt van JOBE (t.w.v. €49,-)

Data

Hieronder de trainingsdata, dit is uiteraard afhankelijk van de wind.

Training Datum Activiteit
1 7 / 8 mei Kennismaking
2 14 / 15 mei Hooked
3 21 / 22 mei Oldschool
4 28 / 29 mei Unhooked
5 4 / 5 juni Newschool
6 11 / 12 juni Fotoshoot
7 18 / 19 juni Wave clinic
8 25 / 26 juni Video analyse
9 2 / 3 juli Foil boarden
10 9 / 10 juli Skim clinic
11 16 / 17 juli Wedstrijd voorbereiding
12 23 / 24 juli Oefenwedstrijd
 1. Jaren lang wedstrijd ervaring in het kitesurfen van onder andere oud Nederlands Freestyle Kampioen 2008 Klaas Einte Adema
 2. We weten precies waarop gelet wordt tijdens kitesurf wedstrijden omdat we hierbij vaak jureren!
 3. We geven inmiddels vele jaren les in kitesurfen en weten hoe we mensen op een veilig en verantwoorde manier verder kunnen brengen in deze fantastische sport.
 4. Wanneer je kitesurft met F-One, kan je een filmpje opsturen naar F-One International om te worden uitgekozen en deel te nemen aan het internationale F-One Jeugd Team.
Reviews

Geef ons na je trip door hoe je het ervaren hebt via info@sportzeker.nl.

Related Projects