Sportzeker safety clinic met Antix

3 uur voor € 79

Sportzeker clinic met Antix

€79

Ben je hooked aan kiten, en wil je meer weten over veilig kiten, risico’s inschatten en wat te doen bij onvoorziene omstandigheden, boek dan de Sportzeker Kite clinic bij Antix.

Na de cursus sta je met een geruster gevoel op het water. Je weet meer over het weer, meteorologie, hoe je veilig je kite moet oplaten en neerlaten, hoe je veilig kan kiten met windvlagen, hoe je moet handelen in nood, bij een crash, bij kapot materiaal, etc. En leer ook nog een nieuwe truc of twee met de ervaren instructeurs.

Omschrijving
  • Korte introductie en bepalen van jouw persoonlijke doel
  • Uitleg lesopbouw, omkleden en kite klaarmaken
  • Theorie van o.a. het veiligheid systeem, meteorologie en de buddy check 
  • Oefeningen op het water met de kite ‘safety test, self rescue en manieren van kite relaunch’
  • Wat te doen bij materiaalschade die je op het water niet kan repareren. En materiaalverlies op het water (na een release).
  • Tips en tricks voor het behalen van je eigen gestelde doel zoals bijvoorbeeld het landen van een nieuwe trick!
  • Kite afbouwen en evaluatie van de les

Deze clinic boek je direct bij Antix. Op dat moment kan je samen bepalen op welke dag je de clinic wilt krijgen. En op welke locatie.

Let op: deze clinic is niet bedoeld voor absolute beginners, je krijgt geen beginnersinstructie: je moet zelf al hoogte kunnen lopen en kunnen keren. De cursus is bedoeld voor kiters die het al (een beetje) kunnen maar zich veiliger willen voelen op (en naast) het water, en willen weten hoe ze in noodgevallen moeten handelen.

Over Antix

Antix Sports is een kitesurfschool in het Noorden van het land. Zie ook hun website. Zij bieden de kwaliteit die we vanuit Sportzeker zoeken.

Team  Antix Sports Kiteboarding

Ons team bestaat uit IKO, KNWV en VDWS gecertificeerde instructeurs die in Nederland maar tijdens de winter ook in het buitenland kitesurfles geven.

Daarnaast zijn er nog verschillende teamriders en hebben we een speciaal jeugdteam die we trainen voor wedstrijden en pushen om de sport naar ongekende hoogten te brengen.

Reviews

Geef ons na de clinic door hoe je het ervaren hebt via info@sportzeker.nl.

Related Projects